andrey

Путь к Файлу: /Гуманитарный университет / Тести / Тести процес.doc

Ознакомиться или скачать весь учебный материал данного пользователя
Скачиваний:   0
Пользователь:   andrey
Добавлен:   18.03.2015
Размер:   108.5 КБ
СКАЧАТЬ

Із зазначених  4 варіантів лише один є вірним

 

 

1. Що  з латинської означає термін “процес”:

а) вдосконалення;

б) рух вперед;

в) устремління;

г) прогрес;

 

2. Які зрізи суспільства охоплює політичний процес:

а) класові;

б) професійні;

в) групові;

г) вертикальні і горизонтальні;

 

3.Яка ознака притаманна політичному процесу :

а) тимчасовий;

б) професійний;

в) безперервний

г) загальний;

 

4. Політичний процес за змістом – це::

а) технологія здійснення влади суб'єктом політики;

б) влада всього суспільства;

в) взаємодія між суспільними групами;

г) взаємодія між країнами;

 

5. Що становить структуру політичного процесу:

а) суб'єкти;

б) сума стадій (елементів);

в) об'єкти;

г) програма;

 

6. Як поділяються політичні процеси за параметром природи:

а) природні – штучні;

б) міжнародні – державні;

в) творчі – руйнівні;

г) між групові – особистісні;

 

 

7. За рівнем організації суспільства  політичні процеси поділяються на:

а) постійні – тимчасові;

б) глобальні – регіональні;

в) державні – суспільні;

г) урядові – президентські;

 

8. За яким критерієм політичні процеси поділяються на явні і тіньові:

а) за природою;

б) за формою протікання;

в) за характером учасників;

г) за основними цілями;

 

9. Чим обумовлені політичні процеси:

а) особливостями держави;

б) об'єктивними законами розвитку суспільства;

в) рівнем політичної культури;

г) політичним режимом;

 

 

10. Складова частина політичного процесу, яка сприяє розвитку суспільства:

 а) традиціоналізм:

б) реакційність:

в) революціонізм;

г) політичні зміни;

 

11. Кожний політичний процес несе в собі::

а) детерміновані складові;

б) детермінованість суспільним життям;

в) приховані лінійні параметри;

г) приховані нелінійні параметри;

 

12. Що розуміється під зміною порядків в глобальному масштабі:

 а) світові війни;

б) створення біполярного світу

в) зміна епох в історії людства

г) науково – технічна революція

 

 

 

 

13. Що не характерно для руйнівних політичних процесів:

а) багатопартійність;

б) тоталітарний режим

в) диктатура

г) швидка зміна політичних орієнтацій

 

14. Процес і зміни у своїй взаємозалежності забезпечують:

а) політичний розвиток;

б) політичну заангажованість;

в) бюрократію;

г) революцію;

 

15. За яким критерієм політичні процеси поділяються на загальні і окремі:

а) за охопленням учасників;

б) за природою;

в) за наслідками;

г) за метою;

 

16. Як поділяються політичні процеси за характером учасників::

а) політичні – соціальні;

б) законодавчі – управлінські;

в) міжнародні – державні;

г) консервативні – реформістські;

 

17. Політичний розвиток здійснюється у двох планах:

а) реформи і зміни;

б) сталість і зміни;

в) реформи і сталість;

г) процес і зміни;

 

18. Як поділяються політичні процеси за динамікою проходження:

а) бурхливі – спокійні;

б) міжнародні – державні;

в) зміні – постійні;

г) владні- управлінські;

 

 

 

 

 

19. Що визначає ритм і поступовість сучасного розвитку:

а) владні відносини;

б) закони становлення багатомірного світу;

в) становлення громадського суспільства:

г) свобода слова;

 

20. Рівневий аналіз політичного процесу передбачає:

а) модифікацію політичних відносин на різних структурних рінях суспільства;

б) відносини судової і виконавчої гілок влади;

г) розвиток громадський організацій;

д) кадрову політику;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вірні відповіді

 

 

1. Б              

2. Г            

3. В         

4. А                                                   

5. Б                                        

6. В                                        

7. Б               

8. Б

9. Б

10. Г

11. Г

12. В

13. А

14. А

15. А

16. Б

17. Г

18. А

19. Б

20. А

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наверх страницы

Внимание! Не забудьте ознакомиться с остальными документами данного пользователя!

Соседние файлы в текущем каталоге:

На сайте уже 21970 файлов общим размером 9.9 ГБ.

Наш сайт представляет собой Сервис, где студенты самых различных специальностей могут делиться своей учебой. Для удобства организован онлайн просмотр содержимого самых разных форматов файлов с возможностью их скачивания. У нас можно найти курсовые и лабораторные работы, дипломные работы и диссертации, лекции и шпаргалки, учебники, чертежи, инструкции, пособия и методички - можно найти любые учебные материалы. Наш полезный сервис предназначен прежде всего для помощи студентам в учёбе, ведь разобраться с любым предметом всегда быстрее когда можно посмотреть примеры, ознакомится более углубленно по той или иной теме. Все материалы на сайте представлены для ознакомления и загружены самими пользователями. Учитесь с нами, учитесь на пятерки и становитесь самыми грамотными специалистами своей профессии.

Не нашли нужный документ? Воспользуйтесь поиском по содержимому всех файлов сайта:



Каждый день, проснувшись по утру, заходи на obmendoc.ru

Товарищ, не ленись - делись файлами и новому учись!

Яндекс.Метрика