andrey

Путь к Файлу: /Гуманитарный университет / Тести / тести кофлікт.doc

Ознакомиться или скачать весь учебный материал данного пользователя
Скачиваний:   0
Пользователь:   andrey
Добавлен:   18.03.2015
Размер:   37.0 КБ
СКАЧАТЬ

Із зазначених  4 варіантів лише один є вірним

 

 

1. Що з латинської означає термін “конфлікт”:

а) сутичка;

б) зіткнення;

в) боротьба;

г) суперечка;

 

2. Коли з'явились перші наукові дослідження конфліктів:

а)  7 – 6 ст. до н.е.;

б)  7  - 9 ст. н.е.;

в) 19 ст.;

г)  20 ст.;

 

3. Перші ґрунтовні дослідження політичних конфліктів належать:

а) Платон;

б) Макіавеллі;

в) Г. Спенсер;

г) Д. Локк:

 

4. Який вчений абсолютизував роль економічних відносин у виникненні соціальних конфліктів:

а) Руссо;

б) Локк;

в) Гоббс;

г) Маркс;

 

5. Який дослідник належав до системно – функціональної школи , що розглядала політичні конфлікти:

а) Дж. Вінзор;

б) Т. Парсонс;

в) Т. Ліндон;

г)  Л. Болінс;

 

6. Прихильники системно – функціональної школи розглядали конфлікти як::

а) рушійну силу розвитку;

б) мету ворогуючих сторін;

в) причину дестабілізації суспільного життя;

г) причину занепаду держави;

7. Хто є автором книги “Функції соціального конфлікту”:

а) Г. Декарт

б) Т.Гоббс

в) Л. Козер

г) Д. Джентіле

 

8. Теорія функціонально – позитивного конфлікту розглядає конфлікти як:

а) боротьбу без мети;

б) боротьбу за цінності і соціальний статус;

в) конкуренцію;

г) умову суспільства;

 

9. Автор теорії конфліктної моделі суспільства:

а) Дарендорф

б) Х. Шпайер

в) Ф. Хайек

г) Е. Нордлинжер

 

10. Чим визначається політичний конфлікт згідно теорії конфліктної моделі суспільства:

 а) характером влади

б) рівнем політичної культури

в) рівнем соціального розвитку

г) політичними відносинами

 

11. Автором загальної теорії конфлікту є

а) Т. Парсонс

б) Н. Спикмен

в) К. Боулдінг

г)  Н. Коулінс

 

12. Які дві моделі конфлікту існують згідно загальної теорії конфлікту:

 а) групові - міжгрупові

б) державні - міждержавні

в) класові - міжкласові

г) статичні  - динамічні

 

 

 

 

 

 

13. Що не належить до об'єктивних причин політичного конфлікту:

а) дефіцит цінностей і благ різних груп;

б) усвідомлення суб'єктом  несумісності своїх цілей

в) закріплення державою нерівного стану населення;

г) розвиток суспільства;

 

14. Агент політичного поля за Бурд'є  це:

а) об'єкт політичного конфлікту

б) причина політичного конфлікту

в) суб'єкт політичного конфлікту

г) ціль політичного конфлікту

 

15. Як називається рух чи держава, які підштовхують сторони до конфлікту:

а) організатор

б) посібник

в) підбурювач

г) примирювач

 

16. Особа група чи держава, що розробляє стратегію і тактику розвитку конфлікту::

а) посібник

б) підбурювач

в) організатор

г) примирювач

 

17. Організація, рух або група, що сприяє розвиткові конфлікту своєю моральною або матеріальною підтримкою:

а) організатор

б) підбурювач

в) примирювач

г) посібник

 

18. Бажання опонентів завершити конфлікт окремими поступками::

а) суперництво

б) пристосування

в) компроміс

г) ухилення

 

 

 

 

19. Добровільна відмова від боротьби то втрата власних позицій::

а) суперництво

б) компроміс

в) пристосування

г) ухилення

 

20. Стратегія поведінки у конфлікті, яка спрямована на конструктивне обговорення проблеми:

а) співробітництво

б) компроміс

г) ухилення

д) заохочення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вірні відповіді

 

 

1. Б             

2. А            

3. В         

4. В                                                    

5. Б                                       

6.  В                                        

7. В               

8. Б

9. А

10. А

11. В

12. Г

13. Б

14. Б

15. В

16. В

17. Г

18. В

19. Б

20. А

 

Наверх страницы

Внимание! Не забудьте ознакомиться с остальными документами данного пользователя!

Соседние файлы в текущем каталоге:

На сайте уже 21970 файлов общим размером 9.9 ГБ.

Наш сайт представляет собой Сервис, где студенты самых различных специальностей могут делиться своей учебой. Для удобства организован онлайн просмотр содержимого самых разных форматов файлов с возможностью их скачивания. У нас можно найти курсовые и лабораторные работы, дипломные работы и диссертации, лекции и шпаргалки, учебники, чертежи, инструкции, пособия и методички - можно найти любые учебные материалы. Наш полезный сервис предназначен прежде всего для помощи студентам в учёбе, ведь разобраться с любым предметом всегда быстрее когда можно посмотреть примеры, ознакомится более углубленно по той или иной теме. Все материалы на сайте представлены для ознакомления и загружены самими пользователями. Учитесь с нами, учитесь на пятерки и становитесь самыми грамотными специалистами своей профессии.

Не нашли нужный документ? Воспользуйтесь поиском по содержимому всех файлов сайта:



Каждый день, проснувшись по утру, заходи на obmendoc.ru

Товарищ, не ленись - делись файлами и новому учись!

Яндекс.Метрика